Snart mars 2019 och snart kommer en hel del nya lanseringar. Det här är alltid lika spännande! Hoppas det blir lika intressant som tidigare och att vi även i år får en del riktigt minnesvärda och läckra viner!
Bra har också varit att vi breddat vårt utbud rejält både när det gäller det vi kan erbjuda konsumenter men även restauranger. Det betyder en massa nya smakupplevelser, druvor och trevliga samarbeten med hel del nya och befintliga vingårdar ute i världen. Medan vi som är importörer och inte arbetar på en vingård och plockar druvor tillbringar större delen av vår tid med att prova och dricka egna viner – nja, låt oss säga i alla fall ganska ofta!
Hela teamet på Concealed Wines har varit toppen under 2018 och vi jobbar alla med vin och destillerade drycker och vi har alla korat våra enskilda favoritviner, lite efter vår egen smak. Ganska spännande att det kan skilja en del ändå! Men det kanske hade varit konstigt om alla tyckt lika?
De flesta av oss som har en karriär inom dryckesbranschen, oavsett vi arbetar med ledarskap, marknadsföring, försäljning, gör det för att vi tycker är så fascinerande och intressant – och inte minst utvecklande! Ibland verkar det som om vi lär oss nya saker varje dag, en trevlig form av fortbildning inom jobbet, kan man kalla det för.
Om jag blickar tillbaka så finns det några produkter som verkligen sticker ut och nu låter jag inte bara teamet här på Concealed Wines få tycka, utan ni konsumenter därute, som har handlat våra viner på Systemet. Det var många viner som blev populära under 2018, detta är bara några av dessa:
District 7 Nr 6578 Pinot Noir , 2015
Vinet über alla andra var nog utan tvekan vår kaliforniska Pinot Noir från Monterey, där vingården och klimatet är idealiska för denna ädla druva. Ett vin med koncentrerad frukt, fin kryddighet: röda saftiga bär, toner av sandelträ och kardemumma toppas med söt nougat. Oslagbart vin i elegant stil med mjuka tanniner i ett finessrikt vin med en mättad avslutning.
Côtes du Jura Nr 2292 Chardonnay, 2017
En klassisk Jura-Chardonnay och ett utsökt terroirvin som har hållit populariteten och den fina stilen på svenska marknaden i några år nu. En mineralisk och fruktig fullträff med gröna krispiga syrliga citrus- och äppeldofter med en sötma som kommer från honung och med nyskalade valnötter. Mycket elegant och balanserat vardagsvin som höjts till skyarna av vinentusiaster.
Perdeberg Nr 2137 Pinotage, 2018
Sedan och inte minst har vi det berömda ”Zebra-vinet” med handplockade Pinotage-druvor från Sydafrika som verkligen blivit ett poppisvin och som bjuder på lite extra lyx i vardagen. Prisvärd smaksensation gott av vilda mörka skogsbär, rostade espressoböner, torkade örter och läcker lakrits. Kraftfullt vin med sammetslena tanniner som bjuder på den charmiga klassiska strukturen av en Pinotage.
3 Amigos Nr 2691, Monastrell, Garnacha Tintorera, Syrah, Tempranillo, 2017
Riktigt gott rödvin på smakfull spansk druvpalett och en prisbomb för bara omkring en halv hundring som lanserades precis lagom till sommarens grillfester. Det visade sig vara ett vin för många tillfällen, inte minst till klassiska tapas. Härligt fruktigt vin med smak av mörka frukter och bär och stänk av en fräsch örtighet och intressant pepprighet. Valenciavin som bevisar att det nya moderna Spanien kan göra tjusiga viner.
Four Cousins Crisp White, Nr 5150, Colombard, Chenin Blanc, 2017
Här har man trollat med de gamla, franska Loire-druvorna och skapat ett coolt, modernt och saftigt vin med hög fruktighet och fin harmoni. En stil som nästan bara hittar i Sydafrika. Ett lättvin på 9,5% som visar hela Sverige att det går att hitta lätta viner som faktiskt har både kraft och en smakfull karaktär. Krispigt vin i pigg aromatisk stil som gör skäl för namnet ’Crisp’ av mycket skimrande gröna toner av krusbär och citrus.
Som du kanske förstår är detta en eklektisk lista. Det finns fler storsäljare och många fler viner som blivit populära och som för vinentusiaster markerat minnen och speciella tillfällen, där vinet tillfört ytterligare en dimension till god mat och trevlig samvaro.
Så kul att jobba med det här!