Domaine Christophe Semaska: En passionerad och hållbar vinproducent i Rhône
Domaine Christophe Semaska är en familjeägd vingård belägen i norra Rhône i Frankrike, nära staden Cornas. Historien om Domaine Christophe Semaska börjar 1988, genom återskapandet av en anrik Côte Rôtie egendom, Chateau de Montlys, en kulturskatt som stått orörd sedan franska revolutionen 1789. Egendomen med sitt unika vingårdsläge, omgiven av terrasserade vingårdar, är än idag den största privata egendomen i Côte Rôtie, producerade mängder av viner före och under första världskriget 1914-1918. Efter att vinmakarna åkt iväg för att delta i kriget och Phylloxeran samtidigt totalförstörde franska vingårdar försvann Château Montlys från de franska finborden under 70 år.
Vinmakning med passion och respekt för miljön
Christophe Semaska är en passionerad vinmakare som arbetar med respekt för miljön. Vingården har certifierats som ekologisk sedan 2013 och använder sig av en kombination av modern och traditionell teknik för att skapa sina viner. Druvorna skördas för hand och sorteras noggrant för att säkerställa högsta kvalitet. Sedan följer en långsam och varsam process för vinmakning och lagring, för att framhäva druvornas unika karaktär och terroir.
Vinerna från Domaine Christophe Semaska
Domaine Christophe Semaska producerar viner med en tydlig karaktär från de lokala druvsorterna Syrah och Marsanne. De mest kända vinerna är Cornas, Saint-Joseph och Crozes-Hermitage. Vinerna från Domaine Christophe Semaska är eleganta, balanserade och strukturerade med smaker av mörka bär, kryddor och mineraler.
En vingård med en ljus framtid
Domaine Christophe Semaska har på kort tid etablerat sig som en vingård med hög kvalitet och karaktär. Med sin passion för vin och hållbarhet, tillsammans med sitt fokus på traditionell teknik, har vingården en ljus framtid framför sig.
Vinerna görs främst på Syrah och Marsanne.
Vingården har certifierats som ekologisk sedan 2013.
Vingården är belägen i norra Rhône i Frankrike, nära staden Cornas.
Vinerna är eleganta, balanserade och strukturerade med smaker av mörka bär, kryddor och mineraler.
Vingården producerar främst Cornas, Saint-Joseph och Crozes-Hermitage