Caveau des Jacobins Blanc Tradition
En spännande oxiderad Chardonnay/Savagnin-blend som går att kombineras i oändlighet. Volym:750 ml
Hållbart val
Faktaruta
LandFrankrikeRegionJuraÅrgångNVProducentChâteau Béthanie – Fruitière Vinicole D’ArboisDruvor80% Chardonnay, 20% SavagninAlkohol13,5 %
BeskrivningCaveau des Jacobins Blanc Tradition är en vacker symfoni av smaker och intryck. Kryddor, fräschör, syra, nötighet och en krämig antydan. Druvorna som har används är Chardonnay och Savagnin, två typiska druvor i Jura. Caveau des Jacobins Blanc Tradition är gjort på en metodsom kallas ''sous voile''. Namnet syftar på det täcke av jäst som bildas ovanpå vinet, när det jäses på fat som fyllts till drygt hälften. Det är en historisk och komplex metod som är möjlig tack vare det microklimat som finns i området. Resultatet blir viner med nötig och smörig karaktär, med toner av mogna äpplen och en gyllene färg.
JordmånMärgel och kalkstenLagring av vinSavagnin är lagrat under flortäcke i franska 300 liters ekfat i 36 - 48 månader. En mindre del av Chardonnay 24 månader i större ekfat om 3000 liter och resterande del i ståltank.RegionDen lilla vinregionen Jura sägs producera Frankrikes mest säregna, traditionella och spännande viner, exempelvis Vin Jaune. Upptäck de spännande och annorlunda vinerna…Läs merProducentChâteau Béthanie - Fruitière vinicole d'arbois är en vingård belägen i Jura, Frankrike, som är känd för sina naturliga och ekologiska viner…Läs mer
Passande mat
Grönsaker
Grillade grönsaker
Mjuka ostar
Hårda ostar
Fisk
Kyckling